Restauracyjne przemiany pod okiem Magdy Gessler w Bytomiu: "Dziadek do Orzechów" na nowo

Restauracja „Pod Orzechem”, położona przy ulicy Żołnierskiej 99, w bytomskiej dzielnicy Górniki, tuż przy trakcie DK 78, mogła liczyć na specjalną wizytę. Wiosenne miesiące przyniosły bowiem znamienitą gość – Magdę Gessler. Znana restauratorka odwiedziła lokal w ramach swojego programu „Kuchenne Rewolucje” . Problem, z jakim zmagał się „Pod Orzechem”, to typowy dla większości restauracji biorących udział w programie – brakowało mu klientów.

Gessler nie tylko postanowiła pomóc w skutecznym przyciągnięciu gości, ale również zdecydowała się na radykalniejszy krok – zmianę nazwy miejscowości. Od tej pory „Pod Orzechem” funkcjonuje jako „Dziadek do Orzechów”. Ale to nie koniec metamorfozy – znana restauratorka wprowadziła również szereg innowacji do menu lokalu.

Teraz goście „Dziadka do Orzechów” mogą delektować się takimi daniami jak pasta serowa z orzechami włoskimi podawana na słodkim pierniczku. Mogą spróbować barszczu czerwonego, serwowanego z uszkami wypełnionymi selerem naciowym i orzechami włoskimi. Na deser czekają natomiast pulpety cielęce podane w sosie demi glace, w towarzystwie giczy cielęcej, klusek śląskich oraz surówki waldorf – wszystko oczywiście z nutą orzechów włoskich.